Hitting True North

Hitting True North
De nieuwe dans- en muziekvoorstelling van Kalpanarts
Van 6 december 2019 tot eind mei 2020
 
Vier dansers uit alle windstreken maken een innerlijke reis naar ieders ware noorden. Tijdens deze rituele tocht vinden zij in zichzelf en in de krachtige live-muziek van Oene van Geel en Oleg Fateev een navigator en saboteur.

Choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman onderzoekt in deze dans- en muziekvoorstelling hoe mensen zich verhouden tot constante verandering in de externe wereld.
Of je nu een vluchteling bent die een plek moet vinden in een totale nieuwe cultuur; een expat die constant van land wisselt en steeds nieuwe vriendschappen en verbintenissen moet aangaan, of je leven beïnvloed wordt door een ziekte van een geliefde: deze situaties dwingen mensen om hun innerlijke kompas te vinden.
 
 “Horizontale luchtsalto’s en andere urban moves gaan samen met sierlijk gedraaide polsen en roffelende voeten uit de Kathak en Bharatanatyam. Het resultaat is een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken.”  - Trouw -

 

Première 7 december, Theater Korzo, Den Haag, 20.30

 


Voor meer informatie: anke@kalpanarts.com

Credits

Dansers
Indu Panday (Suriname/Nederland): Bharatanatyam en Kathak danseres die in India heeft gestudeerd. Ze werkt sinds 2018 met het circusgezelschap Gandini en in Engeland met Indiase choreografe Seeta Patel. Zij danst al 10 jaar met Kalpana.
Gino Taytelbaum (Surinaams-Javaans/Nederland): Getraind in hedendaagse dans aan Codarts. Hij werkte o.a. bij Conny Janssen, Samir Calixto en Project Sally. Hij heeft een krachtige presence en een bewegingsstijl, die poëtisch, kwetsbaar en rauw kan zijn.
Lars de Vos (Nederland): met een achtergrond in hiphop, locking, ballet en modern is Lars een dynamische danser met hoekige en krachtige karakteristieken.
Goda Zukauskaité (Litouwen): deze hedendaagse danseres heeft lef en durft schaamteloos en grappig te zijn. Zij danste o.a. bij Bitter Sweet Dance | Liat Waysbort en werkt momenteel ook met Boukje Schweigman.
*17 april zal Bilal Bachir dansen i.p.v. LArs de Vos


Livemuziek en compositie
Oleg Fateev (Moldavië) is een virtuoos Bayan, -Russische knoppen accordeon-,  speler en veelzijdig muzikant. Sinds zijn komst naar Nederland is hij een veelgevraagde muzikant en arrangeur en werkte hij met o.a Nynke Laverman, Jelle Brandt Cortius, Gerard Jan Reijnders en Herman van Veen.
Altviolist Oene van Geel staat bekend als een muzikaal avonturier die moeiteloos laveert tussen jazz, kamermuziek en wereldmuziek. Daarnaast beheerst hij Konnakol (ritmische Indiase taal). Hij componeerde onder meer voor Calefax, het Ricciotti Ensemble en het Amsterdam Sinfonietta.
 
 “Van Geels vioolspel is een fenomeen. (...) De violist staat boven zijn instrument en de daaraan klevende traditie. Elke subtiele inval wordt onmiddellijk in muziek vertaald. Los van ingesleten patronen improviseren, dat kunnen er maar heel weinig.” - De Volkskrant-

Licht- en decor ontwerp
Lichtontwerper en technisch producent Jeffrey Steenbergen werkt zowel in de architectuur, musea als theater. In het theater is hij zich vooral gaan toeleggen op dansproducties met een focus op lichtontwerp en toneelbeeld. Hij werkte onder meer met Fusion dance company de KISS moves, danstheater AYA, Ann van den Broek, Alida Dors en Cecilia Moisio. Sinds 2018 is hij technisch producent en lichtontwerper bij Kalpanarts. 

 
Kostuums door Aziz Bekkaoui
Kalpanarts is heel blij met de bijzondere samenwerking met modeontwerper Aziz Bekkaoui.  Hij heeft een intensief ontwerpproces voorgesteld waarin hij tijdens de repetities nauw samenwerkt met de choreograaf, dansers en muzikanten.
 
Vaste artistieke adviseurs van Kalpanarts zijn choreografen Beppie Blankert en Serge Aimé’s Coulibaly (Faso Danse Théatre).
Veel dank aan : Stef Avezaat, Andrew van Esch, Roy de Hair, Marjet van Os, Erik Pals, Daniël van Veen, Rob van den Broek


Hitting True North is een productie van Kalpanarts in samenwerking met Korzo Theater en CC Amstel en wordt financieel ondersteund door Gemeente Den Haag, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten en Fonds

sponsors

Tourdata