Hadassa Smit

Hadassa deed de vooropleiding viool aan ArtEZ en studeerde Kunst en Kunstbeleid aan Rijksuniversiteit Groningen waar ze zich specialiseerde in architectuur en klassieke- en popmuziek. Zij gaf Afrikaanse en muzieklessen in Zuid Afrika. Werkte als theatertechnicus en decorbouwer en specialiseerde zich uiteindelijk als producent. Hadassa werkte onder andere samen met NND/Galili Dance, Club guy & roni, Ubuntu talent Organisation, Grand Theatre en Noord Nederlands Toneel.

 

Bij Kalpanarts mag Hadassa de PR & Marketing verzorgen en is Projectleider van Dance On Mute. Een project wat haar direct greep en waar ze met liefde aan werkt met de wens het niet alleen een pilot te laten zijn, maar samen met Kalpanarts een voorloper te kunnen zijn naar een inclusiever cultureel veld. Dans is een kunstvorm die haar dicht aan het hart ligt. Ze startte haar carrière als producent in de dans en het is een kunstvorm waar ze zich bij thuis voelt. Zij is een ‘creatieve duizendpoot’ die niet kan kiezen tussen maar een kunstvorm of specialisatie. Ze wil verbinden, is sociaal, positief, en glimlacht bijna altijd.


Naast Kalpanarts is Hadassa werkzaam als freelance producent onder andere bij het Amsterdams Kleinkunstfestival, Vera Mann en festival Volle Lucht i.s.m. Pop-Up City en studio Placemakers. Sinds 2018 heeft zij haar eigen (artiesten-)cateringbedrijf. 


Zie ook hadassaskeuken.nl

image about Hadassa Smit