Fluïde
image about Fluïde

Fluïde is een groots en ingetogen duet voopr breakdance en Indiase zang (live uitgevoerd).

Dit duet wordt gedanst door breakdancer Denden Karadeniz begeleid door live zang van de Indiase Shashwathi Jagadish in een compositie van Simone Giacomini.

Kalpana speelt met breakdance en urban technieken en combineert deze met Indiase elementen. Fluïde draait om het spanningsveld tussen verschillende energiestromen en daarbij behorende emoties als kwetsbaarheid versus kracht. Hiervoor laat Kalpana zich inspireren door god Shiva in de vorm van Ardhanarishvara : een vorm waarin hij half man (Shiva) en half vrouw (Shakti) is.

Kalpana Raghuraman over Fluïde:

‘Denden is een bijzondere getalenteerde danser die enorm sterk is en een ruigheid belichaamt maar ook iets kwetsbaars en transparants heeft. Dit intrigeerde mij; hoe zou ik die kracht kunnen behouden terwijl er ook plaats komt voor die kwetsbaarheid.

Ik heb al heel lang niet met Indiase zang gewerkt en dit leek mij een perfecte kans. Breakdance met Indiase zang door Shashwathi die in haar fysikaliteit klein is maar in haar zang ook power uitzet. Ik werk inmiddels al jaren met Simone en hij weet als geen ander hoe Indiase elementen samen te brengen met hedendaagse muziek. Wat ik met beweging doe, weet hij op zijn manier met geluid te doen.’

Dit duet is los te boeken (duur 15 minuten), ook in combinatie met het duet Tara

07-05-2021
20:00
Fluïde en Tara
Korzo, live stream
09-05-2021
00:00
Tara en Fluid , livestream on demand
Korzo, live stream

 

Choreografie
Kalpana Raghuraman

Compositie
Simone Giacomini

Dans
Denden Karadeniz

Zang
Shashwathi Jagadish