Lost in Grey

Een breekbaar en krachtig duet over verlies, nostalgie, liefde, hoop en verlangen.

Lost in Grey gaat over een zeer herkenbare, menselijke situatie. Een koppel heeft iets traumatisch meegemaakt en probeert elkaar weer te vinden. De weg naar elkaar toe is minder gemakkelijk dan ze zouden willen. Zowel de man als de vrouw hebben ieder veel te verwerken, zitten vast in hun projecties, verwachtingen, teleurstellingen en emoties. De vrouw verliest zichzelf in een spel die ze creëert met een kluw wol, en de man creëert zijn eigen wereld met breinaalden. Ze hebben elkaar nodig, net als de wol en de breinaalden, en ze willen elkaar vinden. Maar is deze wil sterk genoeg?

Lost in grey herinnert ons eraan hoe vluchtig het leven kan zijn. We denken dat we iets hebben, dat alles goed zit en dan kan het ineens zomaar verdwenen zijn. Het glipt uit je vingers zonder dat je er erg in had. En dan? De bewustwording, de verbazing, de vragen die daarop volgen zijn universeel en herkenbaar voor iedereen. Deze voorstelling komt dichtbij en raakt.

Is er een weg ‘terug naar de liefde’ of is er alleen een nieuwe weg te creëren?

Hoe herkenbaar is verlies in liefde waarbij je vaak ook jezelf verliest?

Daarnaast is deze voorstelling ook een genot voor het oog. Twee prachtige dansers die via manipulatie van Indiaas dansmateriaal, een simpele setting, en prachtige meeslepende muziek ons meevoeren naar hun wereld van verlies, van nostalgie, van hoop en van verlangen.

Lost in grey is een voorstelling die raakt.

De dansers zijn elk heel sterk in het neerzetten van hun eigen verhaal en in hun aanwezigheid en vullen elkaar organisch aan. De Israëlisch Eilit Marom danst al jaren in Nederland en met haar tengere en tegelijkertijd zeer doordringende aanwezigheid, haar zachtheid en haar kracht, raakt ze het publiek. Christian Guerematchi is een veelzijdige danser die met zijn souplesse, zijn dynamiek en zijn emotionaliteit niemand ongeroerd laat. Door het gebruik van een Slovenisch kinderliedje, leidt hij het publiek naar hun eigen referenties, hun eigen verhalen en emoties. Hierdoor laat hij het publiek dichtbij komen.

Door het interessante gebruik van Indiase hand en voeten bewegingen creëren deze twee dansers een bijzonder duet waarbij de kracht van dans en de emotionele lading je recht in het hart raakt.

22-11-2012
20:30
Korzo Theater
Den Haag
23-11-2012
20:30
Korzo Theater
Den Haag
23-11-2012
20:30
Korzo Theater
Den Haag
28-11-2012
20:30
Korzo Theater
Den Haag
29-11-2012
20:30
Korzo Theater
Den Haag
29-11-2012
20:30
Korzo Theater
Den Haag
30-11-2012
20:30
Korzo theater
Den Haag
01-12-2012
20:30
Korzo theater
Den Haag

choregorafie 
Kalpana Raghuraman


dans 
Christina Guerematchi / Eilit Marom

muziek 
Jaap van Keulen

kostuum 
Kalpana Raghuraman

dramaturgie 
Leo Spreksel

lichtontwerp 
Peter Lemmens

Lost in grey is een Korzo productie