Samam

Samam betekent ‘samenkomen’ of ‘samenzijn’ in het Sankriet. Het duet is oorspronkelijk gemaakt voor De Hermitage (‘Vrienden van de Hermitage’) geïnspireerd op de bijzondere tentoonstelling ‘Classic Beauties’.

Twee dansers bewegen vanuit tegenovergestelde kanten naar elkaar toe. Zij bevriezen in standbeelden en komen weer tot leven om elkaar op te zoeken. De emotie die door zowel de zoektocht als de vereniging van de dansers opgewekt wordt, maakt Samam tot een ontroerend duet.

Publiek
Het duet is zowel intiem als krachtig en heeft een poëtische sfeer. Over losbreken en samensmelten. Over balans en over zoektocht. Indiaas voetenwerk, sierlijke handbewegingen, expressieve ogen en hedendaagse dans komen samen op een unieke en krachtige wijze. Het publiek werd geraakt, en was ontroerd doordat de dans zo dichtbij de toeschouwer kwam in een ruimte waar dans normaliter niet snel niet getoond wordt. De dans werd een speciale ervaring voor het publiek.

Duet op maat
Samamt kan op elke locatie gepresenteerd worden: zowel grote locaties als zeer kleine ruimtes uitgevoerd worden. De muziek is een opname van een Philip Glass compositie uitgevoerd door de harpiste Lavinia Meijer, en kan indien gewenst aangepast worden. De originele versie van 10 minuten kan teruggebracht worden naar een kortere lengte of juist verlengd worden. De kostuums kunnen -afhankelijk van de sfeer- en de context van het event, aangepast worden om zo de gewenste look te creëren.

Duur
originele versie van 10 minuten (tijdsduur kan aangepast worden)

01-01-2021
00:00
doorlopend te boeken
wisselend

choreografie
Kalpana Raghuraman

concept & producent
Gysele Business & Arts

dansers
wisselende cast o.a. Goda Zukaiskaité & Lars de Vos