The Living Room
image about The Living Room

AVROTROS Vrijdagconcert: In the Living Room Opname van het AVROTROS Vrijdagconcert van 19 februari 2021

‘i.s.m. operaregisseur Jorinde Keesmaat’

Buiten het vizier van de fysiek aanwezige theaterbezoeker dansten we in een bijzonder project: In The Living Room, een co-productie met AVROTROS. 
Wat een feest was het om te werken met deze fantastische zangers en muzikanten van het Groot Omroep Koor en regisseur Jorinde Keesmaat!
 Ritme, rituelen en Stravinsky zijn de ingrediënten van het eerste concert in een reeks optredens van het Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Benjamin Goodson. Naast de koorwerken zijn onder andere delen uit de Sacre du Printemps voor 2 piano’s te horen, waarin de dansers van Kalpanarts een grote rol spelen. Ook voor het koor is een choreografie gemaakt (corona-proof) door Kalpana Raghuraman.

 "Plots drong even het besef door hoe noten pendelen tussen aarde en hemel: het ritmische stampvoeten van de dansers vormde een tegenhanger voor de boventonen in Kate Moore’s koorwerk Eclipsed Vision, een ‘oneindig’ doorgeven van ijle stemklanken." NRC, Joost Galema ★★★★

Lees hier de gehele recensie


Deze uitvoering is online nog te zien op NPO start. De dansers zijn zichtbaar on stage vanaf 22:45-29:13 en vanaf 35 minuten.

Helaas zijn er momenteel geen actuele speeldata